Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Skivrecension: ”The ooz” stämningsfull värld med King Krule

Archy ”King Krule” Marshalls debutalbum ”6 feet beneath the moon” slog ned som en bomb 2013 med sin unika och underbara mix av punk, hiphop och jazz.

4

INDIE
King Krule
”The ooz”
(XL/Playground)

Marshall var då nitton år men redan rutinerad som artist (den fantastiska debutsingeln kom 2010). Uppföljaren har dock dröjt i hela fyra år – en tid då Marshall har parerat kändisskapet (och prestationsångest) genom att bland annat, under sitt riktiga namn, skapa ett triphoppigt soundtrack till en konstbok tillsammans med sin bror.

”The ooz” är ett lösare, spretigare, mörkare och skörare verk än debuten – den energiska romantiken har bytts ut mot uppgivenhet och skeva dagdrömmar. Skivan är mer en stämningsfull värld att kliva in i än en samling poplåtar att digga. Men den som älskar hyperengelsk melankoli blir inte besviken.

Bästa spår: ”Midnight 01 (Deep sea diver)”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.