Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Susanne Sundfør: ”Ten love songs”

Pop
4

Susanne Sundfør

”Ten love songs” (Sonnet Sound/Warner)

”Crucify and kill for love”, sjunger Susanne Sundfør. Norskans sjätte fullängdare skulle egentligen ha blivit en temaskiva om våld men låtarna kom i stället att handla om destruktiv passion. Relationerna hon skildrar känns som bilkrascher i slow motion där hjärtat slungas genom vindrutan.

Sundfør fördjupar den fusion av electro och barockpop som hon tangerat på tidigare album. Sött syntetiska tongångar à la tidiga Depeche Mode möter kyrkorgel, cembalo och svulstiga stråkarrangemang. Det blir nästan parodiskt pompöst när den tio minuter långa ”Memorial” flippar ut i ett neoklassiskt parti men Sundfør syr ihop allt till en bedårande ballad. De dansanta låtarna fungerar allra bäst, i synnerhet ”Delirious” med febrig Moogpuls och rytmiska kulsprutesalvor.

Bästa spår: ”Delirious”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.