Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Skivrecensioner

The Hanged Man: Of blood is full

Vid det här laget känns det nästan ofint att påminna om Rebecka Rolfarts förflutna i Those Dancing Days, det uppspelta indiebandet av fem tonårstjejer från Nacka som höll på att erövra världen när det plötsligt sprack.

4

POP
The Hanged Man
”Of blood is full”

(Dubious/Klangbox)

Sex år senare har hon helt och fullt landat i en mörk gothpop som hon själv kallar psykedelisk, vilket understryks av medmusiker från såväl Dungen som Ebbots kompband. Men hennes The Hanged Man är i grunden ett soloprojekt, som efter två ep nu begår albumdebut med tungt anslag, mättade orgelfärger och övervägande långsamt tempo. Ändå finns något ljust i botten som lyckas skina igenom det mesta, och ett tilltal som påminner mig om gamla (och nyss återuppståndna) First Floor Power; något handgjort och innerligt, kanske en vardaglighet mitt i det småkusligt förtrollade.

Bästa spår: ”Heart beats slow”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.