Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

The Magnettes: Ugly youth

Precis som Kitok förvandlade Jokkmokk till ett paradis lyckas The Magnettes video till låten ”Killers in a ghost town” framställa Pajala som en märkligt magisk plats där man åker EPA-traktor i midnattssolens ljus.

3

POP
The Magnettes
”Ugly youth”
(Digsin/Ingrooves)

Och eftersom Sanna Kalla och Rebecka Digervall är trogna sin hemstad sjunger de till och med ett par rader på meänkieli, Tornedalens egen finska.

De har släppt singlar sedan 2012 men spelat ihop ännu längre och gått från punk till trallig indie men landat i en kalkylerat pigg och strömlinjeformad radiopop som rätt skamlöst satsar på att vara gångbar. De skrev kontrakt med ett amerikanskt bolag för tre år sedan och hoppas nu på det stora genombrottet. Det kan mycket väl komma, men på bekostnad av en rätt nedtonad egen personlighet.

Bästa spår: ”Pajala state of mind”, ”Lovers losers”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.