Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Skivrecensioner

The War on Drugs: A deeper understanding

När man inte kommer på vad man ska lyssna på funkar det alltid med The War on Drugs.

5

ROCK
The War on Drugs
”A deeper understanding”
(Atlantic/Warner)

Deras skivor är angenämt vaga till sin karaktär, ofta är det mest av allt en stämning som förmedlas. ”A deeper understanding” följer bandets utvecklingskurva där de rört sig från något slags yxig indieblandning mellan New Order och Bob Dylan till en något lyxigare, mer atmosfärisk, blandning mellan Roxy Music och Bob Dylan. Det är sent 80-tal nu, en större ljudbild, lite svulstigare, ibland på gränsen till smaklöst men aldrig över.

Det går att argumentera för att Adam Granduciel skriver samma låt om och om igen, men det är också hans styrka. Han arbetar vidare med sina fraser, harmonier och tempon, och för varje gång lyckas han lite bättre. Höstens soundtrack är här nu.

Bästa spår: ”Pain”, ”In chains”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.