Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Tommy Körberg: ”Sjung tills du stupar”

Skivrecension
3

Artist/grupp: Tommy Körberg

Skivtitel: ”Sjung tills du stupar”

Skivbolag: (Metronome/Warner)

”Sjung tills du stupar” är det klingande komplementet till Tommy Körbergs färska självbiografi med samma namn. Ett slags Körbergs gott och blandat, likt de två askar Tutti Frutti som blev hans första gage när han som femåring drog av en schlager i Ronneby Brunnspark.

Bakom titeln döljer sig en provkarta på Körbergs bredd, från den gospeldoftande självdistansen i ”Mitt liv” till en riskabel flört med pekoralen i Taube-tonsatta ”Röster ur natten”. Helt enkelt en räcka covers (Jacques Brel, Mikael Wiehe, Nick Lowe, Jimmy Webb) med Körberg i fint teatral röstform och uppbackad av handplockade musiker som klarar alltifrån mjukiscountry till det avskalade stråkarrangemanget i ”De älskande på Gröna Lund”.

Bästa spår: ”De älskande på Gröna Lund”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.