Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

UKON/Njurmännen: ”Standardmodellen”

Efter samarbete med cd:n ”Det panegyriska” som medföljde den Augustnominerade diktsamlingen ”Synopsis” från 2007 är nu poeten UKON och underground-duon Njurmännen tillbaka med ”Standardmodellen”.
Skivrecension
4

Artist/grupp: UKON/Njurmännen

Skivtitel: ”Standardmodellen”

Skivbolag: (Kning Disk/Playground)

UKON som kan ses som Sveriges i dag mest underhållande språkmaterialist och psykoterapeut (för boken ihop med Caroline af Ugglas) färdas här staden runt, både ovan och under jord, med hjälp av Njurmännens varierande fordonspark och stannar till vid ställen där språket vill kränga ut ur sina normala kontexter och bli uttalanden utan självklar adressat.

”Jag ställer mig utanför kliniken och gråter” säger en som inte ger upp förrän varenda tänkbar typ av institution fått sin dos av tårar. Och till ett uppmuntrande housebeat får vi höra om en person vars hela livsprojekt går ut på att inte bli levande begravd. Allra lättast att tycka om är nog ändå hon som tycker ”det blir värre dag för dag” men låter som en vårkåt ejderhona.

Bästa spår: ”Mamma skyller ifrån sig”.

 

 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.