Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 03:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skrivdonen-paverkar-tankarna/

KULTUR

Skrivdonen påverkar tankarna

Den amerikanske konstnären Jason Mecier skapade ett porträtt av datapionjären Steve Jobs med hjälp av teknologiska sopor – som delar av ett sönderslaget Macintosh-tangentbord.
Den amerikanske konstnären Jason Mecier skapade ett porträtt av datapionjären Steve Jobs med hjälp av teknologiska sopor – som delar av ett sönderslaget Macintosh-tangentbord. Foto: Splash News/Jason Mecier

Vad innebär det egentligen att vi till vardags behandlar ord på en rad olika maskiner? Pelle Snickars läser en bok om spetstekniken som förändrat den litterära kulturen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.