Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-24 23:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/sofia-lenninger-darfor-blev-jag-omojlig-i-sds-solvesborg/

KULTUR

Sofia Lenninger: Därför blev jag omöjlig i SD:s Sölvesborg

I tio år var Sofia Lenninger kultur- och bibliotekschef i Sölvesborg. Men i oktober 2019 fick hon lämna sin tjänst efter en konflikt med det nya politiska styret.
I tio år var Sofia Lenninger kultur- och bibliotekschef i Sölvesborg. Men i oktober 2019 fick hon lämna sin tjänst efter en konflikt med det nya politiska styret. Foto: Anders Hansson

SD:s kulturpolitik stärker det som främjar partiets ärenden och försvagar det man inte vill ha. I Sölvesborg fick kultur- och bibliotekschefen Sofia Lenninger lämna sin tjänst. Här skriver hon själv om det omöjliga uppdraget att vara opolitisk tjänsteperson när all kultur plötsligt förvandlas till politik.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.