Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Sparkade FBI-chefen Comey skriver bok

Förra FBI-chefen James Comeys bok tar bland annat upp mötet med presidenten där Comey, enligt egen utsago, uppmanades att avsluta en utredning av eventuell rysk inblandning i presidentvalet.
Förra FBI-chefen James Comeys bok tar bland annat upp mötet med presidenten där Comey, enligt egen utsago, uppmanades att avsluta en utredning av eventuell rysk inblandning i presidentvalet. Foto: REX

Förra FBI-chefen James Comey, som sparkades av Donald Trump, arbetar på en bok om sin tid i offentlighetens tjänst. Han skriver bland annat om mötet med presidenten där han, enligt egen utsago, uppmanades att avsluta en utredning.

Comey har de senaste dagarna suttit i möten med ledande redaktörer och förlag i New York, skriver New York Times. Rättigheterna till bokmanuset ska ut på auktion i veckan och samtliga stora förlagshus har uttryckt sitt intresse.

Läs mer: Comey: Jag litade inte på Trump

Hans litterära agent uppger för tidningen är boken centrerad kring de principer som väglett Comey genom några av de största utmaningarna i hans karriär. Han väntas bland annat berätta om den utredning som FBI inledde mot Hillary Clinton nära inpå valdagen – samt de kontroversiella samtalen med Donald Trump om utredningen av eventuell rysk inblandning i presidentvalet. Flera amerikanska medier spekulerar också i att fler detaljer om mötena kan komma att avslöjas.

Läs mer: Trump hävdar att han manipulerade Comey

James B. Comey sparkades i maj av Donald Trump efter fyra år som chef för myndigheten. Comey vittnade veckorna därpå i senaten om att presidenten uppmanat honom att avsluta FBI:s utredning om den tidigare nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn.

Läs mer: De fem utredningarna som skakar Trump

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.