Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-09 02:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/spears-pappa-avfardar-freebritney-rorelsen/

Kultur

Spears pappa avfärdar #FreeBritney-rörelsen

I en ny intervju kallar Britney Spears pappa, Jamie Spears, den så kallade #FreeBritney-rörelsen "ett skämt". Arkivbild.
I en ny intervju kallar Britney Spears pappa, Jamie Spears, den så kallade #FreeBritney-rörelsen "ett skämt". Arkivbild. Foto: AP/TT

Jamie Spears, pappa till Britney Spears, avfärdar den internetrörelse som är övertygade om att popstjärnan hålls inlåst av sina förmyndare.

TT Text

I en intervju med New York Post kallar han rörelsens följare ”konspirationsteoretiker”, som inte vet vad de pratar om.

– De vet ingenting. Världen har ingen aning. Det är upp till rätten i Kalifornien att avgöra vad som är bäst för min dotter. Det är ingen annans angelägenhet, säger han till tidningen.

Jamie Spears har länge stått i fokus för den så kallade #FreeBritney-rörelsen, då han är en av personerna som sedan 2008 kontrollerat den omyndigförklarade Britney Spears tillgångar.

Rörelsens följare har under den senaste tiden blivit allt mer aktiva. De håller främst till på nätet, och hävdar att den 38-åriga popstjärnan manipuleras och kontrolleras av människor i hennes närhet. Målet med kampanjen är att få omyndigförklaringen hävd.

Man har bland annat påstått att Jamie Spears stjäl pengar från dotterns egendom, något han strängt förnekar.

– Jag måste redovisa varje krona och öre jag spenderar till rätten varje år. Hur i helvete skulle jag kunna stjäla någonting?

Britney Spears omyndigförklaring löper i nuläget fram till 22 augusti 2020. Den har tidigare förlängts ett flertal gånger.

Läs mer:

#Freebritney – konspirationsteori eller befrielserörelse?

Britney Spears förmyndarprövning skjuts upp – oinbjudna vägrade lämna mötet

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt