Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 13:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/sprakkronika-gar-det-att-krydda-med-svengelska/

Kultur

Språkkrönika: Går det att krydda med svengelska?

Stuffad paprika.
Stuffad paprika. Foto: IBL

SPRÅKKRÖNIKA. Stuffad paprika, gingerbakad lax, rawrivna betor, spicy rödkåls coleslaw och stringbeans. Så såg veckans lunchmeny nyligen ut på en restaurang i Stockholmsområdet. Det låter ungefär lika nyttigt som det låter svengelskt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in