Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Springsteen stöttar ”Hamilton”-skådespelare

Foto: skärmdump Twitter

Donald Trump vill att ”Hamilton”-ensemblen ber om ursäkt till Mike Pence efter att de ”trakasserat” honom under helgens föreställning. Nu stöttar Bruce Springsteen ensemblen.

När den blivande vicepresidenten Mike Pence besökte den hyllade musikalen ”Hamilton” på Broadway i helgen blev han utbuad av publiken. Skådespelaren Brandon Victor Dixon vände sig efter föreställningen direkt till vicepresidenten, efter att ha uppmanat publiken att sluta bua, och sade:

– Det finns inget att bua åt, vi har kommit hit för att dela en historia om kärlek.

Därefter berättade han för Mike Pence om oron som finns inför att den nya administrationen inte kommer ta hand om alla amerikaner, och hoppades att föreställningen ”inspirerat Pence till att arbeta för alla i USA”.

Något som inte var populärt hos den tillträdande presidenten Donald Trump, som snabbt twittrade att skådespelarna borde be om ursäkt efter att ha ”trakasserat” Mike Pence. Samtidigt passade han på att kalla den kritikerrosade föreställningen för ”överskattad”.

Brandon Victor Dixon svarade på Trumps tweet med att skriva att ”konversation är inte trakasserier” och tackade Mike Pence för att han lyssnat. Även Mike Pence sa senare i en intervju med Fox News att han inte blivit förolämpad under sin vistelse på teatern - trots att han hört spridda burop.

Flera kända amerikaner har reagerat på ordväxlingen, och kritiserat det faktum att hashtaggen #boycotthamilton trendat på Twitter.

”Bojkotta 'Hamilton'? Lycka till. Biljetterna är redan slutsålda bortom vår blivande trollpresidents riksrättsåtal", skrev bland annat "Westworld"-skådespelaren Jeffrey Wright på Twitter.

Och nu ger sig rocklegenden Bruce Springsteen in i diskussionen. I ett inlägg på Twitter poserar han tillsammans med sin fru Patti Scialfa utanför teatern där musikalen sätts upp, under hashtaggen #yttrandefrihet.

”På Hamiltonmusikalens matiné -- letandes efter vicepresident Pence. #freedomofspeech” skriver Bruce Springsteen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.