Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Stämning mot Swift avvisas av domaren

En teckning på Taylor Swift från rättegången.
En teckning på Taylor Swift från rättegången. Foto: Jeff Kandyba

Det finns inte tillräckligt med bevis för att popstjärnan Taylor Swift fick dj- och radioprofilen David Mueller sparkad, enligt domaren i det uppmärksammade målet, som därmed avvisar Muellers stämning.

Swift anklagar Mueller för att ha tafsat på henne under en fotografering inför en konsert 2013, en händelse som hon sedan stämt honom för.

Mueller har i sin tur stämt Swift eftersom han säger sig ha förlorat 24 miljoner kronor på anklagelserna. Båda stämningarna tas upp under samma rättegång, men domaren har nu alltså avvisat Muellers stämning.

– Det var en lång och avsiktlig tafsning där han höll kvar handen på min bara skinka, sade Swift i vittnesbåset under rättegången.

Om Mueller döms riskerar han upp till två års fängelse.

• Läs mer: Radioprofil vittnade i Taylor Swift-rättegång

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.