Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

”Star wars”-skådis ryter ifrån mot näthatet

Daisy Ridley och John Boyega i ”Star wars: The force awakens”.
Daisy Ridley och John Boyega i ”Star wars: The force awakens”. Foto: AP

Två av hans medspelare lämnade sociala medier på grund av näthat. Nu ryter John Boyega, en av huvudrollsinnehavarna i ”Star wars”-filmen ”The last jedi”, ifrån.

”Om du inte gillar Star wars eller rollfigurerna måste du förstå att det finns beslutsfattare och att trakasserier mot skådespelarna inte åstadkommer någonting. Du är inte berättigad till artighet när din inställning är elak”, skriver Boyega på Twitter, och fortsätter:

”Till majoriteten av Star wars-fans: tack för ert stöd och för att ni sätter er in i vår situation. Ni förstår att det finns en process, det uppskattas så mycket!”

Podcast: Är ”Star wars: The last jedi” en fanboys våta dröm – eller mardröm? 

Filmens kvinnliga huvudrollsinnehavare, Daisy Ridley, lämnade sociala medier redan 2016 efter att ha fått utstå påhopp för ett inlägg om vapenlagar.

En annan av filmens skådespelare, Kelly Marie Tran, skapade rubriker när hon i förra veckan raderade alla sina Instagraminlägg som respons på rasistiska och sexistiska kommentarer, skriver The Hollywood Reporter.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.