Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Stevie Wonder knäböjde i solidaritet med idrottsmän

Stevie Wonder får hjälp av sonen Kwame Morris att gå ner på knä under sitt uppträdande i New York.
Stevie Wonder får hjälp av sonen Kwame Morris att gå ner på knä under sitt uppträdande i New York. Foto: Michael Noble Jr/AP

Den legendariske soulartisten Stevie Wonder har anslutit sig till de amerikanska idrottare som går ner på knä i protest mot polisvåld mot svarta, skriver The Guardian.

Gesten inledde Wonders spelning på festivalen Global Citizens Festival i New York under lördagen. Stödd av sin son gick den blinde sångaren ner på ett knä och sedan två ”i en bön för planeten, framtiden och världens ledare”.

– Jag kom inte hit för att predika, men jag säger er att våra själar måste vara på rätt plats hela tiden, sade han inför den jublande publiken.

Den symboliska handlingen utfördes först av den amerikanske fotbollsspelaren Colin Kaepernick, som förra året gick ner på ett knä under den amerikanska nationalsången inför matcherna. Fler spelare följde snart hans exempel, vilket har fått Donald Trump att uttala sig om att spelarna borde få sparken.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.