Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

”Stig Vig” har avlidit

Sångaren och musikern Per Odeltorp, mer känd under artistnamnet Stig Vig i rockbandet Dag Vag, har avlidit i en ålder av 63 år. Han hittades död i sin lägenhet av brodern och artistkollegan Lennart Odeltorp, rapporterar Aftonbladet.
 

– Han var en tvär typ, men samtidigt med en så underbar humor, djävligt roligt. Det blir svårt att hitta en ersättare till bandet. Eller svårt, det blir omöjligt, säger Lennart Odeltorp till tidningen.

Dödsorsaken är enligt Expressen okänd. Men 2003 fick Odeltorp njurproblem och gick på dialys i tre år innan en vän och kollega donerade en njure.

– Jag vet inte vad han dog av. Men han har varit bräcklig i flera år. Han har haft problem och kämpat hårt, berättar Lennart Odeltorp för tidningen.

Bandet bildades hösten 1977 och splittrades 1983. I slutet av 80-talet återuppstod de och fick en hit med "Du får aldrig nog".

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.