Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Stjärnornas sorg efter Orlando-dådet

Lady Gaga, Rickard Söderberg och Madonna är några av alla artister som uttrycker sorg och ilska efter massakern i Orlando, Florida.
Lady Gaga, Rickard Söderberg och Madonna är några av alla artister som uttrycker sorg och ilska efter massakern i Orlando, Florida. Foto: TT / Ap

Stjärnor världen över uttrycker sin sorg och vrede över söndagens massaker i Florida, då 50 personer dödades på gayklubben Pulse.

”Vad som har hänt i Orlando är förkrossande”, skriver Madonna på sin Instagram. ”Mina tankar går till offren och deras familjer. Stoppa hatbrott!!!”

En av många andra som har delat med sig av sina tankar kring dådet är Lady Gaga. På Twitter skriver hon att hon ber för offrens familjer och drömmer om att världen ska reflektera över vad man kan göra för att stoppa våldet.

Stjärnor som Queen Latifah, Ellen Page, Justin Timberlake, Julianne Moore och Carrie Brownstein har alla uttryckt sin sorg i sociala medier.

Även Ricky Martin skriver kortfattat: ”Jag är homosexuell och jag är inte rädd. Kärleken övervinner allt”. ”Våra hjärtan går till alla familjer och älskade som gick förlorade i Orlando. #prayfororlando #loveisthecure”, skriver Elton John på Twitter.

Via Instagram skickar den svenska artisten Sarah Dawn Finer sina tankar och böner till offren och deras anhöriga. ”Det här är så fruktansvärt och tragiskt, jag står enad med alla mina bröder och systrar i denna hemska tid”, skriver hon.

”Girls”-skaparen Lena Dunham konstaterar att det bara var några dagar sedan ”The Voice”-stjärnan Christina Grimmie dödades, en nyhet som krossade många hjärtan.

”Nu brister våra hjärtan för gaysamhället i Orlando, som inte var säkra ens på den plats som de har skapat åt sig själva. Våra hjärtan brister för ett land där det är så här nyhetsrapporteringen ser ut dag efter dag”, skriver hon på Instagram.

”När vissa människor dödar för att andra människor vill älska – då brister mitt hjärta”, skriver den svenska operasångaren Rickard Söderberg på Twitter. Även komikern William Spetz har formulerat sina känslor på Twitter: ”Det går inte att förstå. Hur kan så få människors hat kunna krossa all kärlek på en sekund?” skriver han.

Laverne Cox, känd från tv-serien ”Orange is the new black”, fokuserar på styrkan i gemenskapen efter dådet.”Jag blir djupt rörd av att se hur amerikaner överallt kommer samman efter tragedin i Orlando och ger blod, kärlek och stöttning”, skriver hon på Twitter.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.