Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-15 04:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/stockholms-stadsmuseum-oppnar-igen/

Kultur

Stockholms stadsmuseum öppnar igen

Efter att ha hållit coronastängt i fyra månader är det snart dags för Stockholms stadsmuseum och Medeltidsmuseet att ta emot besökare igen.

TT Text

Museerna öppnar den 11 augusti, då med nya rutiner kring hygien och ett begränsat antal besökare inne i lokalerna. Detsamma gäller på vandringar, föreläsningar och visningar.

Nytt för stadsmuseet blir utställningar av fotograferna Ulf Lundin och Lars Epstein.

Medeltidsmuseet, på Helgeandsholmen i Stockholm, öppnar med den nya utställningen ”Stockholms blodbad 500 år”, som visas fram till november nästa år.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt