Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-22 21:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/stoppad-woody-allen-film-inviger-festival/

Kultur

Stoppad Woody Allen-film inviger festival

Timothée Chalamet är med i Woody Allens film. Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Woody Allens film ”A rainy day in New York”, som tidigare har stoppats i USA, inviger Deauvilles filmfestival i nordvästra Frankrike.

TT Text

– Woody Allen är i toppform. Det är en romantisk gränsöverskridare som skulle kunna ha skrivits av (den franske 1700-talsförfattaren Pierre de) Marivaux, säger Bruno Barde, chef för Festival du cinéma américain de Deauville.

Meningen var att filmen skulle distribueras av Amazon, men i fjol valde det amerikanska företaget att bryta banden till Allen, eftersom anklagelserna mot honom blivit allt för besvärande. Allen beskylls för att ha förgripit sig sexuellt på sin adoptivdotter Dylan Farrow i början på 1990-talet.

Tidigare i år stämde Woody Allen Amazon studios på 68 miljoner dollar. Regissören anser att företaget brutit ett avtal om att lansera fyra av hans filmer.

"A rainy day in New York" beskrivs som en romantisk komedi och på rollistan finns namn som Timothée Chalamet, Elle Fanning och Jude Law. I Deauville ingår filmen inte bland festivalens tävlingsbidrag.

Filmen når franska biografer senare i september. Den har även haft premiär i Polen, och ska visas i bland andra Italien och Spanien.

Läs mer: Woody Allens stoppade film släpps i Italien