Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 01:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/stora-uppsagningar-pa-tidskriften-the-atlantic/

Kultur

Stora uppsägningar på tidskriften The Atlantic

Omslaget av The Atlantic i december 2019.
Omslaget av The Atlantic i december 2019. Foto: The Atlantic/AP

Anrika tidskriften The Atlantic säger upp 17 procent av personalen. Ledningen förklarar beslutet med vikande intäkter under coronapandemin, på grund av annonstapp och inställda liveevenemang, rapporterar CNN.

Sammanlagt varslas 68 anställda om uppsägning på tidskriften. Det är medarbetare på redaktionen, sälj- och evenemangsavdelnigarna som berörs. Hälften av de som sägs upp från redaktionen arbetar med rörlig bild, en satsning som nu avslutas.

The Atlantic, som startades för 163 år sedan, är en av USA:s äldsta och mest anrika tidskrifter. Sedan mars har tidskriften fått fler än 90.000 nya prenumeranter, mycket på grund av den djuplodande bevakning man bedrivit under coronapandemin, något som också dragit stor publik.

Enligt det uttalande som tidskriftens ägare gjorde på torsdagen ska även personer i ledningsgruppen minska sina löner. The Atlantic är en i raden av medier som berörs av de ekonomiska följdeffekter som pandemin för med sig – redan sedan tidigare har flera mediebolag sagt upp personal eller tvingats sänka lönerna för de anställda.