Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Strålande glad över vinsten

Foto: Clas Svahn
En knapp timme efter att Emmelie de Forest vann Eurovision Song Contest med sin låt ”Only teardrops” höll hon en presskonferens. Glad och lite utmattad svarade hon på frågor från europeisk media, och hon tackade bland annat för publikstödet i arenan.
 

– Det var överväldigande! Jag märkte verkligen fansen och publiken i arenan, det gjorde att jag kunde göra ett bättre framträdande. Det var fantastiskt att få ett sådant stöd från publiken.

Vad ska du göra på måndag?

– Jag vet inte schemat än, men jag är säker på att det kommer att vara mycket! De närmsta veckorna ska jag repa med mitt nya band.

Kommer du ställa upp i tävlingen igen?

– Ingen vet vad som händer i framtiden, men jag tror inte det. Det är en upplevelse man bara har en gång i livet! Jag är den lyckligaste tjejen i världen just nu.

Vad betyder mottot ”We are one” för dig?

– Det är vad musik handlar om. Alla länder kan samlas kring musiken, och jag hoppas att min låt kan ena Europa.

Nöjeschefen på Danmarks Radio, Jan Lagermand Lundme, fick frågan om var nästa års Eurovision Song Contest kommer att hållas, och han svarade att det inte är bestämt.

– Vi kommer att hitta det bästa stället i Danmark. Det finns många att välja på, och vi kommer att bestämma oss inom 2-3 månader och återkomma med svaret.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.