Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-25 00:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/studio-dn-11-maj-matilda-voss-gustavsson-om-ronan-farrow-harvey-weinstein-och-metoo/

KULTUR

Studio DN 11 maj: Matilda Voss Gustavsson om Kulturprofilen, Klubben och #metoo

Lasse Bengtsson och Sanna Torén Björling programleder Studio DN.
Lasse Bengtsson och Sanna Torén Björling programleder Studio DN.

Nu är dagens avsnitt av den fördjupande nyhetspodden Studio DN ute på sajten, i DN-appen och på olika poddplattformar. Dagens avsnitt är extralångt: en intervju med DN:s Matilda Voss Gustavsson.

DN Text

Matilda Voss Gustavssons intervju med Ronan Farrow, som var en av de som avslöjade detaljerna om Harvey Weinsteins övergrepp på en lång rad kvinnor i Hollywood, var förra veckans mest lästa reportage på dn.se.

I dagens Studio DN talar programledaren Lasse Bengtsson med Matilda Voss Gustavsson om mötet med Farrow, men framför allt om effekterna av #metoo, om hennes eget avslöjande av kulturprofilen Jean-Claude Arnault och vad som fick kvinnorna att vittna om våldtäkterna och övergreppen efter så många år.

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Radioplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns r.

Ämnen i artikeln

metoo
DN podcast

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt