Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Stureplansgruppen omsätter 650 miljoner

Stureplansgruppen AB grundades 1996. Koncernen driver ett stort antal nattklubbar och restauranger i primärt Stockholm, men även i Göteborg, Visby, Karlstad och Västerås. Bland de mest kända nöjesetablissemangen märks Spy bar, Sturecompagniet, Ambassadeur, restaurang 1900 med bakfickan Kåken, restaurang Humlegården, Laroy och White room i Stockholm samt Push i Göteborg och Gutekällaren i Visby.

Vd Vimal Kovac är 37 år, bor på Östermalm och är enligt företagsregistret 121 engagerad i 53 bolag. I mitten av 1990-talet hoppade han av från studierna på KTH för att ta sina första steg i krogbranschen med driften av Djurgårdsbrunns värdshus. Kort därefter startade han nattklubbarna Spy bar och Laroy, som ligger vägg i vägg vid Stureplan i Stockholm.

Stureplansgruppen AB omsatte 2010 650 miljoner kronor och har cirka 500 årsanställda. De senaste nytillskotten i koncernen är restaurangerna Wagamama och Griffin’s steakhouse, som öppnade i höstas. DN:s Krogkommission välkomnade båda krogarna med betyget 3.

Utöver krog-, event- och konferensverksamhet driver Stureplansgruppen också webbsajten Stureplan.se, som under vecka 10 i år besöktes av knappt 175 000 unika webbläsare, enligt mätverktyget KIA-Index.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.