Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-06 05:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/succebok-om-alar-blir-operaforestallning/

Kultur

Succébok om ålar blir operaföreställning

Bild 1 av 2 Författaren och journalisten Patrik Svensson bakom boken ”Ålevangeliet”
Foto: Emil Malmborg
Bild 2 av 2 Stina Oscarson
Foto: Joel Nilsson

Författaren och journalisten Patrik Svensson fick Augustpriset för sin globalt hyllade ”Ålevangeliet”. Nu gör Folkoperan en föreställning av boken med libretto av Stina Oscarson. 

Operan ”Ålevangeliet” ska spelas på Folkoperan i Stockholm våren 2022. Oscarson skriver librettot och musiken kommer Emmy Lindström att komponera.

”Om Gud finns så är nog ålen den ledtråd han lämnat, tänkte jag när jag läst Patrik Svenssons bok och i samma stund visste jag att jag ville göra något mer med detta material”, säger Stina Oscarson i ett pressmeddelande från Folkoperan i Stockholm.

Ambitionen är att turnera med föreställningen i Sverige och Norden.

Ämnen i artikeln

Augustpriset
Folkoperan

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt