Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 19:51 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/suffragett-tortyr-i-succespelet-far-kritik/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Suffragett-tortyr i succéspelet får kritik

Rockstar Games succéwestern ”Red dead redemption 2” möts av kritik sedan en populär youtuber laddat upp en video där hans avatar ger sig på en suffragett. Kvinnan i spelet, som kämpar för kvinnlig rösträtt, blir svårt misshandlad. Videon som heter ”Red dead redemption 2 - beating up annoying feminist” har setts fler än 1,5 miljoner gånger, skriver The Guardian.

Samma användare har fortsatt att ladda upp videor där han attackerar suffragetten och dödar henne på olika sätt.

I kommentarsfältet sprids nu påhejande misogyna åsikter samtidigt som andra användare är bekymrade över att den här typen av "open world"-spel lämnar valmöjligheter av det här slaget till sina användare.

Läs mer: ”Red dead redemption 2” hyllas även i Sverige 

”Det är inte okomplicerat”, skriver Emanuel Cheeseberg, redaktionschef på tech-sajten Motherboard på Twitter och fortsätter:

”Men vad som inte är okomplicerat är att det finns en grupp spelare som hatar kvinnor och går i gång på det här”.

Rockstar Games har tidigare blivit kritiserat för spel i ”Grand theft auto”-serien, där det bland annat har varit möjligt för användarna att ha sex med prostituerade och sedan döda dem för att ta tillbaka pengarna.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.