Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-18 12:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/susanne-ljung-kjolen-kan-skydda-mot-covid-19-om-den-ar-fyra-meter-i-diameter/

KULTUR

Susanne Ljung: Kjolen kan skydda mot covid-19 – om den är fyra meter i diameter

Bild 1 av 4 Så här såg vi ut under kjolarna för 150 år sedan. Från en historisk modekavalkad för att fira millennieskiftet i december 1999.
Foto: Mark Earthy/TT
Bild 2 av 4 1854 sökte Angélique Caroline Milliet patent på den den första moderna krinolinen. Den var gjord av tunna, lätta stålband och blev en stor succé.
Bild 3 av 4 1980-talsmode! Vivienne Westwood återuppväckte krinolinen, som i den här klänningen från 1988. Till höger en korsettklänning av Jean-Paul Gaultier från 1987. De ingick i utställningen ”Seduction. 250 years of sexuality in fashion” i New York 2008.
Foto: Nancy Kaszerman/Zuma/Alamy
Bild 4 av 4 Visst går det att komma nära. Om man vill.
Foto: TT

STILKRÖNIKA. En gång i tiden höll den tafsande män borta. Underkjolen av stål kan hjälpa dig att hålla avståndet under pandemin. Nu blir krinolinen pånyttfödd.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in