Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Svensk peniskonst övermålad i New York

 

Den svenska konstnären Carolina Falkholt väckte stor uppmärksamhet med sitt verk i New York. Nu har den fyra våningar höga penisen målats över av husets hyresvärd.

 

Det var på julafton som konstverket ”No time 4 ball$$” uppfördes på sidan av en byggnad på Broome Street på Manhattans Lower East Side. Verket, föreställande en fyra våningar hög erigerad penis, väckte stor uppståndelse. Ett par kvarter därifrån, på Pike Street, hade Falkholt sedan tidigare målat en vagina på en husfasad.

– Jag målar vanligtvis gigantiska vaginor, slidor och fittor, och eftersom jag just målat en sådan på sidan av ett femvåningshus kände jag att en penis behövdes, säger konstnären till The Guardian.

Men sedan i onsdags har penisen varit försvunnen. Byggnadens hyresvärd lät måla över den eftersom den ansågs stötande.

Läs mer: Strid om graffitikonst på skola 

Det är inte första gången Falkeholts könsdelskonst provocerar. 2013 gjorde hon en graffitimålning i en skola i Halmstad som kommunens skolpolitiker fann stötande. 

I mars 2015 avtäcktes hennes konstverk ”Snippan” på ett högstadieskolan Alpha i Nyköping, trots att kommunen till en början krävt att konstverket skulle målas över.

Läs mer: Sportlov – då tittade lärare på förbjuden snippa 

DN har sökt Carolina Falkholt.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.