Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 00:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/svenska-akademien-kritiseras-for-valet-av-handke/

KULTUR

Svenska Akademien kritiseras för valet av Handke

Peter Handke håller ett tal 2006 med ett stort porträtt av Slobodan Milosevic bakom ryggen. Talet hölls strax före Milosevics begravning.
Peter Handke håller ett tal 2006 med ett stort porträtt av Slobodan Milosevic bakom ryggen. Talet hölls strax före Milosevics begravning. Foto: STR

Svenska Akademien får hård kritik både i Sverige och i omvärlden för beslutet att tilldela Peter Handke Nobelpriset i litteratur 2019.

– Det här är Sverige i dag: En försvarare av krigsbrott får ett Nobelpris, skriver den slovenske filosofen Slavoj Zizek till DN.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.