Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 04:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/svenska-artisten-beldina-ar-dod/

Musik

Svenska artisten Beldina är död

Ur Beldinas musikvideo till ”Ocean”, regisserad av Saga Berlin. Foto: Youtube

Den svenska artisten och låtskrivaren Beldina har gått bort. Hon blev 31 år gammal. 

DN Text

En vän till artisten, Katja Andersson, skriver på Facebook att Beldina gick bort den 20 december: ”Det känns ganska overkligt att posta detta [...] Vår vackra syster och kära vän har lämnat oss allt för tidigt”. Dödsorsaken är inte bekräftad.

Beldina Nelly Radoudi Nyadwe föddes i Rissne utanför Stockholm och började sin musikaliska resa i olika gospelkörer och senare i Adolf Fredriks musikklass.

2012 flyttade hon till Los Angeles och solodebuterade två år senare med mixtapet ”Opening act”. På meritlistan finns uppträdanden med Rasmus Faber, Mando Diao och Tingsek med flera, såväl som körsamarbeten med Stevie Wonder och en förbandsspelning åt Pharrell Williams. Hon har även samarbetat med Timbuktu och medverkade i hans turnerande scenföreställning ”En droppe midnatt” 2017. Hon gästade även på hans album ”För livet till döden”.

Beldina har tidigare släppt egna ep:n ”Intermission” och i februari i år kom ep:n ”Black & blond”. Så sent som i december kom singeln ”iLY”. 

På Instagram har Timbuktu uttryckt sin sorg över beskedet:

”Förkrossad av att höra om din bortgång Beldina. Du var en så vänlig och begåvad människa och det fanns fortfarande så mycket kvar att uppleva.” 

Beldina blev 31 år gammal.