Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Svenska filmen ”Yarden” hyllas i Berlin

Måns Månsson.
Måns Månsson. Foto: Roger Turesson

Måns Månssons film ”Yarden” har haft sin internationella debut på Berlins Filmfestival där den fått ett fint mottagande.

Hollywood Reporter hyllar hur Månsson skapat visuell poesi med mörk humor. Filmen är enligt tidningen elegant komponerad och den beskrivs som ”en tankeväckande och uppslukande liten pärla”.

Anders Mosslings huvudkaraktär lyfts som särskilt välspelad och Hollywood Reporter skriver att hans porträtt av poeten som tvingas bli hamnarbetare ”utstrålar en själfull melankoli”. Av Screen Daily beskrivs prestationen i stället som ”engagerande minimal”.

Variety skriver att Månsson gjort en film som är både kraftfull och provocerande. De tre tidningarna lyfter alla filmens icke-kommersiella karaktär, men tycker att den borde vinna omfattande respekt i branschen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.