Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 23:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/sydafrika-tema-for-nasta-bokmassa/

Kultur

Sydafrika tema för nästa bokmässa

Bild 1 av 2 Frida Edman, mässansvarig för Bokmässan i Göteborg.
Foto: Mickan Palmqvist
Bild 2 av 2 Bokmässan 2019.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ett starkt internationellt program och den längsta signeringskön hittills. Så sammanfattar arrangörerna Bokmässan i Göteborg.

TT Text

Med 120 utländska författare på plats stoltserade årets bokmässa med sitt starkaste internationella seminarieprogram hittills, enligt arrangörerna.

Även rekordet för längsta kö till en boksignering sägs ha slagits när kön framför Joakim Thåströms signeringsbord växte sig 170 meter lång.

– Det var fantastiskt att se. Som vanligt har det varit oändligt många möten mellan författare och läsare. Vi är väldigt glada och nöjda med årets mässa, säger mässansvariga Frida Edman.

Årets mässa hade något färre utställare än förra året, men fler programpunkter samt medverkande i seminarier och monterprogram, enligt mässans sammanställning.

– När man blickar ut över mässgolvet finns det inga som helst tecken på minskad läslust. Det tycker jag är fint, säger Frida Edman.

Nästa års temaland blir Sydafrika.

– Med temasatsningen handlar det väldigt mycket om att lyfta dagens berättelser från ett litteraturrikt land med elva officiella språk, en framväxande kvinnokamp och många unga poeter, säger Frida Edman.

2020 års övriga teman blir satsningen ”Läs, läs läs!”, som syftar till att främja läsande bland barn och ungdomar samt ”Digital kultur”, som också berör ungas läsvanor.

– Vi tror att genom att möta barn och unga där de finns så kan vi bygga broar mellan läsning och digital kultur, säger Edman.