Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Technogruppen Scooter i trubbel efter spelning på Krim

Scooters frontman HP Baxxter.
Scooters frontman HP Baxxter. Other: IBL

Det bedagade tyska technobandet Scooter har hamnat i klistret på grund av en konsert som de genomförde på festivalen ZB Fest på Krim i fredags. Enligt ukrainsk lag måste den som besöker halvön, som sedan 2014 är annekterad av Ryssland, ha ett särskilt tillstånd. Det hade inte gruppen.

 

 

Reuters rapporterar att Andrij Melnyk, Ukrainas ambassadör i Tyskland, hävdar att en rättsprocess har inletts mot bandet. Till tyska medier har Melnyk sagt att deras beslut att besöka Krim inte bara är en skandal utan också ett brott som kan få allvarliga konsekvenser.

I en intervju med den tyska tidningen Bild har Scooters frontman HP Baxxter tidigare sagt att bandet inte haft någon politisk agenda utan bara ville möta sina fans.

Scooter bildades 1993 och har varit aktiva sedan dess. De hade sin storhetstid kring millennieskiftet då låtar som ”Hyper hyper” och ”Move your ass” klättrade på listorna i bland annat Sverige.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.