Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Tel Aviv blir värdstad för Eurovision Song Contest 2019

Tel Aviv.
Tel Aviv. Foto: Ziv Koren

Eurovision Song Contest 2019 hålls i Tel Aviv.

Tid och plats är nu satta för nästa upplaga av Eurovision Song Contest – finalen kommer att äga rum i Tel Aviv i Israel den 18 maj 2019.

Två andra städer i Israel, Jerusalem och Eilat, tävlade med Tel Aviv om att bli värdstad för Eurovision.

– Alla bud var exemplariska, men i slutändan bestämde vi oss för att Tel Aviv kan erbjuda de bästa förutsättningarna för världens största livemusikhändelse, säger Jon Ola Sand, högsta ansvariga chef för Eurovision Song Contest, i ett uttalande.

Läs mer: Irländska musiker vill bojkotta Eurovision i Israel 

Den 14 och 16 maj 2019 hålls semifinalerna i Eurovision Song Contest, innan finalen slutligen äger rum den 18 maj.

Israel blev värdland för tävlingen när den israeliska artisten Netta Barzilai vann med låten ”Toy”. I somras gick de irländska musikernas fackförening ut med en uppmaning till den irländska tv-kanalen RTÉ om att bojkotta Eurovision Song Contest nästa år, eftersom de fruktade att ”den israeliska staten kan komma att utnyttja Eurovisionfinalen som ett propagandaredskap”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.