Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-26 14:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/the-beach-boys-i-intern-konflikt-kring-trofejakt/

Kultur

The Beach Boys i intern konflikt kring troféjakt

Brian Wilson från Beach Boys spelar på Globen 2002
Brian Wilson från Beach Boys spelar på Globen 2002 Foto: Chris Maluszynski

Den 17 juni uppträder the Beach Boys på Skansen i Sverige. Men just nu har bandets ursprungliga medlemmar en konflikt som bottnar i inställningen till troféjakt.

DN Text

Brian Wilson riktar kritik mot en kommande spelning av det band som just nu turnerar som the Beach Boys, lett av den tidigare bandmedlemmen Mike Love. Spelningen är inplanerad onsdag den 5 februari på jaktorganisationen Safari Club International Convention i Reno, Nevada.

Båda The Beach Boys ursprungliga medlemmar Brian Wilson och Al Jardine har skrivit under ett upprop mot spelningen.  

”Den här organisationen stödjer troféjakt, vilket både jag och Al är starkt emot. Det finns inget vi kan göra personligen för att stoppa spelningen, så gör gärna som vi och skriv under uppropet”, skriver Brian Wilson på sin Facebooksida.

”Vi ser fram emot en kväll med fantastisk musik i Reno och stödjer, som alltid, tanke- och yttrandefrihet som en grundläggande beståndsdel i våra rättigheter som amerikaner”, svarar Mike Love i ett yttrande, enligt Pitchfork.

Safara Club Internationals årliga kongress har kritiserats av djurrättsgrupper för att dra fördel av jakt på hotade djur och även försvara oetiska jaktmetoder. Årets huvudtalare på kongressen är Donald Trump Jr.