Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

The Libertines till Way Out West

Pete Doherty i The Libertines.
Pete Doherty i The Libertines. Foto: Gregor Fischer

Britpopbandet The Libertines, med Pete Doherty och Carl Barât i spetsen, gästar Slottsskogen i Göteborg för en spelning på årets Way Out West.

The Libertines som bildades 1997 har splittrats och återförenats ett antal gånger sedan 2004, senast för två år sedan, och släppte sitt tredje album ”Anthems for doomed youth” i fjol.

Senast de var i Sverige, 2004, spelade de på Debaser Slussen i Stockholm. The Libertines frontman Pete Doherty har varit en kvalificerad rubrikmakare genom åren. 2006 begav han sig på egen hand till Stockholm efter en stökig konsert på Hultsfredsfestivalen och ställde till med bråk när han nekades att uppträda på Debaser Slussen.

”Efter att sångaren skadat personer i publiken och förstört utrustning på scenen tvingades vakter brotta ned honom”, skrev Expressen om händelsen.

Way Out West äger rum den 11–13 augusti. The Libertines spelar torsdagen den 11 augusti.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.