Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-31 01:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/the-secret-sisters-graver-sig-in-mot-det-tidlosa/

Skivrecensioner

The Secret Sisters gräver sig in mot det tidlösa

Lydia och Laura Rogers är The Secret Sisters.
Lydia och Laura Rogers är The Secret Sisters. Foto: ALYSSE GAFKJEN

Tio år efter sin skivdebut har The Secret Sisters från Alabama hunnit avancera från hemvävda coversångerskor till sofistikerade artister i egen rätt. Men de växer fortfarande.

Hur stor prestationsångest har Brandi Carlile efter sitt trippelt grammybelönade senaste album? I stället för att ge ut nästa har hon startat countrysupergruppen The Highwomen, sjungit ett bejublat Joni Mitchell-projekt, producerat Tanya Tuckers stora återkomst och nu fjärde albumet med The Secret Sisters (hon var producent även på deras förra).

Men fast ”Saturn return” bär hennes luftigt storslagna kvalitetssignum bör det inte överskugga systrarna Laura och Lydia Rogers, som under tio års karriär beskrivit en resa från hemvävda coversångerskor till sofistikerade artister som gräver sig in mot det tidlösa, mot släktled som förenas och vad som formar ens öde.

Med en musik som är varken country eller folk, men omöjlig att separera från någotdera. Och en tyngd som antyder att det är först nu de börjar hitta sin sanna potential.

Bästa spår: ”Water witch”, ”Silver”

 

Läs fler musikrecensioner av Nils Hansson, till exempel om hur Drive-By Truckers är ännu mer politiska än senast.