Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-05 08:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/thorsten-flinck-doms-for-olaga-hot/

Kultur

Thorsten Flinck döms för olaga hot

Thorsten Flinck skulle ha tävlat i Melodifestivalen 2020 med bidraget ”Miraklernas tid”
Thorsten Flinck skulle ha tävlat i Melodifestivalen 2020 med bidraget ”Miraklernas tid” Foto: Karin Törnblom/TT

Thorsten Flinck, som skulle ha tävlat i Melodifestivalen tidigare i år, blev diskad i sista stund. Detta efter att SVT fått veta att artisten stod åtalad misstänkt för olaga hot och ringa skadegörelse efter ett trafikbråk. Nu döms artisten på båda åtalspunkter, skriver Expressen. 

Straffet för brotten blir dagsböter och skadestånd. Enligt tingsrättens dom, som Aftonbladet har tagit del av, ska Thorsten Flinck betala 100 dagsböter à 50 kronor, totalt 5.000 kronor. Dessutom döms han att betala skadestånd på 5.000 kronor. 

– Det känns skönt. Minuterna innan målar man upp skräckscenarier om vad domen kan bli men det blev vad jag trodde, säger han till Expressen.

Domen gäller en händelse som inträffade i Varberg i maj förra året. Thorsten Flinck satt i passagerarsätet i en bil som ska ha kört om en bil så vårdslöst att paret i den omkörda bilen tutade. Detta fick Flinck och hans sällskap att stanna sitt fordon och gå ur. I förhör hävdade paret att båda betedde sig aggressivt och att Flinck slog en buckla i motorhuven på parets bil. Flincks försvar var att paret varit ”mycket otrevliga”. I förhör har Flinck erkänt ringa skadegörelse, men inte olaga hot.

När SVT i vintras fick kännedom om att artisten stod åtalad valde man att diskvalificera honom från Melodifestivalen 2020, där han skulle ha medverkat med bidraget ”Miraklernas tid”. I stället fick ersättaren Jan Johansen framföra låten. 

Läs mer: 

Thorsten Flinck diskvalificeras från Melodifestivalen

Thorsten Flinck om diskningen: Jag är otursförföljd

Kajsa Haidl: Dags att SVT bestämmer sig för vilka regler som gäller