Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/thorsten-flinck-talar-ut-om-diskningen-jag-ar-otursforfoljd/

Kultur

Thorsten Flinck talar ut om diskningen: Jag är otursförföljd

Bild 1 av 2 Skådespelaren Thorsten Flinck diskvalificerades från Melodifestivalen.
Foto: Karin Törnblom/TT
Bild 2 av 2
Foto: Karin Törnblom/TT

Skådespelaren Thorsten Flinck är besviken över att han har diskvalificerats från sin medverkan i Melodifestivalen, på grund av att han står åtalad för olaga hot och skadegörelse. 

TT Text

I en intervju med Expressen uppger han att han är ”otursförföljd”, eftersom han även fick ställa in sin medverkan i TV4:s ”Let's dance” för tre år sedan.

– De två största tv-programmen är ju Melodifestivalen och ”Let's dance”. Det var så nära och så händer det här tre år senare. Jag är otursförföljd, säger han till tidningen.

Han berättar även om den händelse som lett till åtal, då han slog näven i motorhuven på en bakomvarande bilist som hade tutat på hans bil.

– Jag hotade inte eller någonting. Allt jag sa var ”om ni inte slutar så kommer jag att slå er” eller något sådant. Men jag slåss inte överhuvudtaget, säger han.

Thorsten Flinck berättade inte om händelsen för SVT i samband med att han tackade ja till att tävla i Melodifestivalen. Han ersätts nu av sångaren Jan Johansen i deltävlingen i Göteborg.

Läs mer: 

Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck i Melodifestivalen 

Kajsa Haidl: Dags att SVT bestämmer sig för vilka regler som gäller