Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Thriller nästa för ”Skam”-Isak

Tarjei Sandvik Moe.
Tarjei Sandvik Moe. Foto: Bendiksby, Terje

Den norske skådespelaren Tarjei Sandvik Moe är klar för en roll i den kommande filmen ”En affär”, skriver Aftonbladet. Filmen beskrivs som en erotisk thriller där Sandvik Moe spelar en elev som inleder en relation med sin 26 år äldre lärare.

– Det är en häftig roll. Jag har inte sett någon sådan i en norsk film tidigare så det är spännande. Det som är intressant är att utforska vad som är gråzoner och vad som är rätt och fel. Det är tabu med en så stor ålderskillnad, säger Tarjei Sandvik Moe till NRK.

Filmen regisseras av Henrik Martin Dahlsbakken och får premiär nästa höst.

Tarjei Sandvik Moe slog igenom i den norska succéserien ”Skam”, där han spelade tittarfavoriten Isak. Sedan tidigare är det känt att han även ska spela i en Oslouppsättning av musikalen ”Grease” i början av 2018.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.