Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Tidningssajt släcktes efter attack

En så kallad överbelastningsattack släckte under några timmar Värnamo Nyheters hemsida efter en krönika av Lars Alkner, redaktionschef och ansvarig utgivare.

I denna vände han på perspektivet och bytte ut ordet invandrare mot ordet Sverigedemokrat. Alkner skriver bland annat:

"I dag när pengarna knappt räcker till vård, skola och omsorg åt våra egna, är det då rimligt att lägga miljarder kronor på alla dessa horder av Sverigedemokrater?"

Men krönikan väckte ont blod, och all Hallpressens sajter, där bland annat Värnamo Nyheter ingår, låg nere i tolv timmar på tisdagen. Enligt SVT Jönköpingsnytt rörde det sig om en överbelastningsattack.

– Attacken visar på bristen på sakliga argument när man ger sig på att stänga ner sidan, säger han till SVT:s Smålandsnytt.

Artikeln lades sedan ut på tidningens Facebook-sida och därefter igen på hemsidan. Lars Alkner säger till SVT att personer på den främlingsfientliga sajten Avpixlat har tagit på sig skulden för attacken.

Fotnot: Lars Alkner säger till DN att SVT har felciterat honom.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.