Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Tioårig modell i ­Vogue ­skapar politisk debatt

En tioårig modell i januarinummret av franska Vogue Enfants, hårdsminkad och i starkt utmanande poser, fortsätter att skapa debatt.

Modellen Thylane Blondeau gick på Jean Paul Gaultiers catwalk redan som fyraåring, men det var modedesignern Tom Fords gästspel på Vogue som blev droppen för många.

Den allmänna trenden med allt yngre modeller ska nu enligt Daily Mail debatteras i brittiska parlamentet. Detta efter att föräldraorganisationer drivit frågan om den allt starkare sexualiseringen av barn i reklam- och modevärlden. Labours parlamentsledamot Helen Goodman anklagar Vogue för att vara ”totalt oansvarig” och att de genom den kritiserade publiceringen kastat sig i ”rännstenen”.

Den tioåriga toppmodellen är dotter till den tidigare fotbollsstjärnan Patrick Blondeau och skådespelerskan Véronika Loubry. Långt om länge har modern lyssnat på protesterna och meddelade nyligen att hon en tid stänger Thylanes fansida på Facebook för att skydda sin dotter som ”inte har en aning om allt rabalder bilderna orsakat”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.