Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Tom Hanks spelar Ove

Tom Hanks.
Tom Hanks. Foto: Charles Sykes/AP

Det blir Tom Hanks som spelar Ove i Hollywood-versionen av "En man som heter Ove". Det skriver Deadline.

”Att få göra den här filmen med Tom Hanks, som är en av världens mest begåvade och etablerade skådespelare, där han dessutom spelar huvudrollen, ger oss de allra bästa förutsättningarna att ännu en gång underhålla och beröra en publik världen över”, säger producenten Fredrik Wikström Nicastro enligt ett pressmeddelande.

”A man called Ove” ska produceras av SF Studios med Fredrik Wikström Nicastro och Annica Bellander som båda jobbade med den svenska filmen. De får hjälp av Tom Hanks och hans bolag Playtone, samt Rita Wilson.

”Denna berättelse om kärlek, tolerans och hopp innehåller flera klassiska komponenter som vi älskar att se på film. Jag känner mig väldigt stolt över att vara en del av detta projekt”, säger Rita Wilson enligt pressmeddelandet.

”En man som heter Ove” är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn från 2012. Filmen nominerades till två Oscars för bästa smink och bästa icke-engelskspråkiga film. Filmen blev dessutom den mest besökta utländska filmen på bio i USA under 2016.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.