Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-18 00:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/triggervarning-men-for-vada/

KULTUR

Triggervarning – men för vadå?

Bild 1 av 2 Lars von Triers film ”Antichrist”, som många gånger kritiserats för sina täta våldsskildringar, har förekommit i diskussioner om en film som bör beläggas med en triggervarning.
Foto: Snap Stills REX
Bild 2 av 2 Användare på Twitter­ har efterfrågat triggervarningar på storfilmen ”Mad Max: Fury Road”, bland annat för den scen där en kvinna och hennes ofödda barn dödas.
Foto: Moviestore REX

Den var ett skydd för människor med traumatiska erfarenheter. Nu anses den vara ett tecken på politiskt korrekthet. Triggervarningen är ett av årets stora samtalsämnen. Men vad handlar varningen egentligen om?

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.