Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Trump hotar med att stänga amerikanskt tv-bolag

Donald Trump,
Donald Trump, Other: Mandel Ngan/AFP

Donald Trump hotar med att ”utmana” NBC:s och andra amerikanska tv-bolags sändningstillstånd, eftersom han anser att de sprider falsk information.

Presidenten öppnade för tilltaget i ett inlägg på Twitter som publicerades på onsdagseftermiddagen, svensk tid, där han också påstod att bolagen är ”dåliga för landet”

Presidentens reaktion följer på NBC News avslöjande att han, under ett möte med sina rådgivare den 20 juli, ska ha sagt att han vill tiofaldiga antalet kärnvapen i USA. Trump skrev tidigare under dagen att uppgifterna i rapporteringen var påhittade.

Relationen mellan etablerade nyhetsmedier och USA:s 45:e president har länge varit minst sagt ansträngda. Trump har upprepade gånger gått till verbalt angrepp mot de medier som publicerat kritiska nyheter om honom.

Hård kritik mot presidentens senaste utspel kom omgående. Tidigare distriktsåklagaren Preet Bharara (som i mars sparkades av Trump under uppmärksammade former) liknar i ett inlägg på Twitter Vita huset för ett ”vuxendagis” och menar att det är tid för de anställda att inställa sig till tjänstgöring.

Under en pressträff med Kanadas premiärminister Justin Trudeau gick Trump återigen till angrepp mot den fria pressen:

– Det är uppriktigt äckligt hur pressen kan skriva vad de vill, någon borde titta på det, säger han.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.