Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Trumps svar efter De Niros utspel: Han har låg IQ

Donald Trump har gett Robert De Niro svar på tal.
Donald Trump har gett Robert De Niro svar på tal. Foto: AFP och IBL

Efter att skådespelaren Robert De Niro gått till hårt angrepp mot Donald Trump under en gala har USA:s president nu gett svar på tal.

”Robert De Niro, en individ med låg IQ”, skriver han på Twitter.

Robert De Niro har luftat sitt missnöje med presidenten åtskilliga gånger. Han har kallat honom ”farlig” och ”en uppenbar rasist” i en intervju. Vid ett annat tillfälle sa filmstjärnan att den amerikanske presidenten är en ”odugling” som inte betalar skatt.

När De Niro under söndagskvällen amerikansk tid klev upp på scenen i Radio City Music Hall i New York fattade han sig kort:

– Jag tänker bara säga en sak: Trump kan dra åt helvete.

Uttalandet rev ner stora applåder och stående ovationer i salen.

De Niro skulle introducera ett musiknummer av Bruce Springsteen under galan Tony Awards när han tog till orda om Trump, skriver Variety. Efter Trumputspelet hyllade De Niro Springsteen och menade att han är en artist som alltid kämpar för ”sanning, transparens samt integritet inom politiken” och tillade att det är ”något vi verkligen behöver just nu”.

Efter att Trump haft en hektisk dag med toppmötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un i Singapore bemötte han sent på kvällen svensk tid De Niros utspel. På klassiskt Trumpmanér skedde det på Twitter:

”Robert De Niro, en individ med väldigt låg IQ, har fått många slag mot huvudet av riktiga boxare i flera filmer. Jag såg honom i går kväll och jag tror verkligen att han lider av boxardemens. Jag antar att han inte känner till att ekonomin är den bästa den någonsin varit med jobbsiffror på toppnivåer, och många företag som kommer tillbaka till landet. Vakna upp ’Punchy’!”

 

Robert De Niro spelade Jake LaMotta i ”Tjuren från Bronx” från 1980, en roll han fick en Oscar för bästa manliga huvudroll för.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.