Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

TV4 bryter med relationscoachen

Lennart Matikainen
Lennart Matikainen Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Efter Lennart Matikainens kränkande kommentarer på Facebook stoppar TV4 sitt samarbete med relationscoachen, rapporterar Aftonbladet.

Inga nya avsnitt av ”Skilsmässohotellet” kommer att spelas in med relationscoachen Lennart Matikainen.

– Eftersom han står så långt ifrån oss i sina ståndpunkter känns inte det aktuellt just nu. Det finns inget nytt program planerat där han medverkar på TV4, säger TV4-gruppens programchef Anna Rastner till Aftonbladet.

DN kunde i går berätta att relationscoachen i ”Skilsmässohotellet” bland annat beskriver ensamkommande flyktingbarn som ”skäggbarn” och tycker att feminister bör förflyttas till Sydpolen. Han är administratör för en sluten Facebookgrupp där rasistiska uttalanden förekommer. Lennart Matikainen försvarade sina kommentarer, både i DN och senare på kvällen i Robert Aschbergs talkshow i TV3.

– Jag ger mig gärna in i debatter och jag har åsikter när folk har kritik, sade han bland annat i ”Aschberg direkt”

I DN:s artikel reagerade TV4 med att lovorda Lennart Matikainens insatser i ”Skilsmässohotellet”. Men efter att tv-huset under gårdagen först tagit avstånd från hans uttalanden och sedan haft kontakt med honom på telefon framgår nu att samarbetet är slut.

De tre återstående avsnitten av ”Skilsmässohotellet” kommer att sändas som planerat, men om det blir en ny säsong är ännu inte bestämt.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.