Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

TV4 försvarar Alexander Bard efter krav på uppsägning

Other: Leif R Jansson/TT

Efter ett upprop som kräver att Alexander Bard får sparken från ”Talang” går nu TV4 ut och försvarar artistens medverkan i programmet.

”Våra tv-rum måste klara en och annan Alexander Bard. Jag tror ingen på allvar skulle uppskatta motsatsen”, skriver TV4:s programdirektör Viveca Hansson i ett inlägg på TV4:s medieblogg. Samtidigt uppmanar hon tv-chefer, ansvariga på bibliotek, förlag och tidningar att ”hålla huvudet lite kallt inför olika kampanjer och bojkotter”.

Fler än 10.000 personer har skrivit under uppropet att TV4 ska ta avstånd från Alexander Bard. Bakgrunden är att Alexander Bard bland annat har vädrat kontroversiella åsikter om Metoo-rörelsen och anklagas för att kränka kvinnor, svarta och muslimer.

TV4 valde i höstas att sparka Martin Timell efter att han anklagats för sexuella trakasserier. Att de även plockade bort ”Äntligen hemma”-program från TV4 Play beskriver Viveca Hansson i blogginlägget som "krishantering". Men någon liknande behandling väntar inte för Alexander Bard:

”Om TV4 enbart skulle låta människor ta plats i rutan vars åsikter och handlingar rimmar med företagets egna värderingar och är prövade på förhand, skulle vi få en väldigt trång tv-värld. Så vill väl ingen egentligen ha det”, motiverar hon beslutet.

Talang 2018 har säsongsstart fredag den 12 januari. 

Läs mer: Kritiserad kväll med Alexander Bard skapar debatt 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.