Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 13:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/tv4s-jenny-stromstedt-kollapsade-i-sandning/

Kultur

TV4:s Jenny Strömstedt svimmade i direktsändning

Jenny Strömstedt.
Jenny Strömstedt. Foto: Eero Hannukainen/TT

Programledaren Jenny Strömstedt svimmade i direktsändning under en intervju med chefsåklagare Krister Petersson i TV4-programmet ”Mordet på Olof Palme”.

TT Text

Sändningen bröt strax efteråt till reklam. När programmet återvände kommenterade Strömstedts kollega Anders Kraft händelsen på följande vis:

– Ni som följer det här programmet såg att vi hade en incident där. Jenny, programledaren, mådde lite dåligt och var tvungen att lägga sig ner och hämta andan. Hon mår bra.

Kraft uppgav även att Strömstedt kunnat ta sig ut ur studion för egen maskin.

– Jenny Strömstedt svimmade under kvällens sändning och Anders Kraft trädde in i hennes ställe. Jenny har varit i kontakt med vården och mår under omständigheterna bra, säger Charlie Forsberg kommunikationschef TV4, till Aftonbladet.

Hon skriver själv på Instagram att det är första gången som hon har svimmat.

”Förvånad, aningen butter över att jag missade alla intressanta gäster, och kanske känns det lite skämmigt ovanpå det. Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig. Allt gick dock bra och det är absolut ingen fara med mig”, säger hon och tackar för alla fina kommentarer.

Ämnen i artikeln

TV4

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt