Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Två svenska filmer till Berlins filmfestival

”Gordon & Paddy”
”Gordon & Paddy” Other: Triart

Två svenska filmer är klara för att visas på Berlins filmfestival. Det är den tecknade filmen ”Gordon & Paddy” och den dokumentären "Den sommaren".

Linda Hambäcks tecknade barnfilm ”Gordon & Paddy” ska visas i tävlingssektionen för filmer för barn och unga, Generation. Rösterna i filmen är gjorda av Melinda Kinnaman, Felix Herngren och Stellan Skarsgård.

Läs mer: De gjorde ”Gordon & Paddy”.

Göran Hugo Olsson, som gjort det till sin specialitet att plocka fram unikt material, har europeisk premiär för sin nya film "Den sommaren" i sektionen Panorama Dokumente. 

Det är en dokumentär om det filmprojekt som fotografen och konstnären Peter Beard initierade 1972 tillsammans med Lee Radziwill, om hennes släktingar, mor och dotter Beale på Grey Gardens. Det helt unika materialet var försvunnet under mer än 40 år, men återuppstår nu i en film som fokuserar på Beard och hans vänner, som tillsammans formade en kreativ miljö i Montauk på Long Island utanför New York under 70-talet.

– För mig är den här filmen väldigt mycket en kärlekshistoria. Det ursprungliga materialet återspeglar Peter Beards och Lee Radziwills förhållande och den kärlek och respekt de hade för sina vänner, bland annat Big Edie och Little Edie Beale. Jag hoppas att filmen också speglar vår egen kärlek och respekt för människorna och tiden, säger regissören Göran Hugo Olsson i ett pressmeddelande.

 Festivalen hålls mellan den 15 och 25 februari 2018.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.